Opus-visa: 19/09/19Vastaukset: (Jos haluat nähdä vastauksen, siirrä hiiri vastauslaatikon päälle)
1. Kari Tapion "olen suomalainen" ja sanat "On täällä elämä raskasta työtä", miten kuuluu seuraava lause? - "Ja siinä harvemmin on onni myötä".
2. Suomessa luokitellaan kahdeksan eri veriryhmää. Mikä on veriryhmä, joka tunnetaan nk. hätäverenä eli sitä voi antaa kaikille muille veriryhmille? - O miinus.
3. Mikä on asukasluvultaan manner-Suomen pienin kunta? - Luhanka.
4. Veikkauksen tulot ovat 3,16 miljardia. kuinka monta prosenttia tästä on Loton osuus (+-3 prosenttia hyväksytään)? - 10,77 % (11 %).
5. Lohjan Laurentius-salin avajaiskonsertti oli 6.2.1983, jolloin Jorma Mäenpään johtama Lohjan orkesteri esitti Jean Sibeliuksen viulukonserton. Kuka oli tuon konsertin solisti? - Sakari Sallinen.
6. Kuka on Viron pääministeri? - Jüri Ratas.
7. Missä Espanjan kaupungissa Pablo Picasso syntyi? - Malagassa (25.10.1881).
8. Minkä eteläisessä Suomessa esiintyvän puun latinalainen nimi on Prunus Padus? - Puu on tuomi.
9. Ketkä olivat Neitsyt Marian vanhemmat? - Joakim ja Anna.
10. Mitkä kolme eläinhahmoa esiintyvät Venäjän virallisessa vaakunassa? - Kaksipäinen kotka, hevonen ja lohikäärme (Moskovan vaakuna, jossa hevonen ja lohikäärme, on nykyisin Venäjän kotkan keskustassa.
11. Titanic upposi neitsytmatkallaan vuonna 1912. Mikä oli laivan kotikaupunki eli minkä kaupungin nimi oli laivan peräpeilissä nimen Titanic alla? - Liverpool.
12. Kuka on Helsingin kaupunginorkesterin ylikapellimestari? - Susanna Mälkki.
13. Minä vuonna syntyneet eli mikä ikäluokka koki suurimmat menetykset talvi-ja jatkosodissa 1939-44? - 1917 syntyneet.
14. Minkä valtion lippu on tietämyksen mukaan maailman vanhin? - Tanskan.
15. Antti Rinteen hallitus nimitettiin kesäkuussa tänä vuonna. Monesko se on järjestyksessä itsenäisen Suomen historiassa? - Se on 75. hallitus.
16. Kuka on SSO:n toimitusjohtaja? - Tapio Finer.
17. Mustionjoessa eli Karjaanjoessa on ollut neljä voimalaitosta, minkä nimiset (0,25 pistettä oikeasta)? - Mustio, Peltokoski/Åkerfors, Billnäs ja Åminnefors.
18. Bob Beamon voitti pituushypyn olympiakultaa Meksikossa vuonna 1968 legendaarisella tuloksella. Mikä se oli? - 890 cm.
19. Che Guevara oli merkittävä hahmo Kuuban vallankumouksen ja nk. kolmannen maailman nousun aikaan. Mikä oli hänen oikea etunimensä ja mistä maasta hän oli lähtöisin (0,5 pistettä molemmista)? - Ernesto ja Argentiina.
20. Lohjalla Nummentakana ovat rinnakkain Killinkatu ja Kiiskenkatu, jotka ovat saaneet nimensä kirjallisuudesta. Mikä teos ja mitkä hahmot ovat kyseessä? - Seitsemän veljestä. Killi ja Kiiski olivat veljesten koiria.

Kotisivu & Design by Intendit Web Agency